logo

03 Mayıs 2012

Paul Laverty 7.Uluslar arası işçi film festivalinin konuğu oldu

Ken Loach filmlerinin ve 7.Uluslar arası işçi film festivalinin açılış filmi Yağmuru Bile/Even The Rain/También la Lluvia’un senaristi Paul Laverty 7.Uluslar arası isci film festivalinin konuğu olarak İstanbula geldi.

1 Mayıs günü Festival pankartı ile 1 Mayıs mitinginde yürüyen Paul Laverty 2 Mayıs günü de açılış gecesine katıldı.

Bugün ise Saat 18:30 Salt Beyoğlu’nda İşçi Filmi üzerine söyleşiye katılacak..

Paul Laverty Kimdir?

İrlandalı bir anne ve İskoç bir babanın çocuğu olarak Hindistan’da doğdu.Roma da Felsefe ve Glasgow’da Hukuk okudu. 1980 li yıllarda Nikaragua’ya gitti ve orada 3 yıl yaşadı. Latin Amerika’da iken Ünlü işçi sineması yönetmeni Ken Loach ile tanıştı ve Carla’s Song/Carla’nın şarkısı ile başlayan serüvende 1996 yılından bu güne tüm ken Loach filmlerinin senaryosunu yazdı.Ülkemizde Take my Eyes/Gözlerimi de Al filmi ile tanınan yönetmen Iciar Bollein’in filminin açılış filmimiz olan “Yağmuru Bile/Even the Rain/También la Lluvia filminin senaryosunu yazdı.

Paul Laverty filmografisi
The Angels’ Share (2012)
También la Lluvia/Even the Rain (2010)
Route Irish (2010)
Looking for Eric (2009)
It’s a Free World… (2007)
The Wind That Shakes the Barley (2006)
Cargo (2006)
Tickets (2005)
Ae Fond Kiss… (2004)
11’09″01 September 11 (2002) (UK Segment)
Sweet Sixteen (2002)
Bread and Roses (2000)
My Name is Joe (1998)
Carla’s Song (1996)

Share

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.